Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Ugotowane jajka zetrzec na tarce o małych oczkach. Cebulkę drobno pokroic i zeszklic na maśle. Do startych jajek wbic surowe, dodac namoczoną bułkę oraz cebulkę. Doprawic solą i pieprzem. Wszystko razem porządnie wymieszac. Jesli farsz okaże się za rzadki, należy dosypac trochę bułki tartej. Następnie formowac kotlety i smazyc na rumiano na oleju.
Tak przygotowane kotlety podałam z ziemniakami z wody oraz ogórkami kiszonymi domowej roboty.