Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne Magdy Gessler to danie typowo domowe. Do jego przygotowania nie potrzebujesz dużej ilości składników. Sekret tkwi w ziołach, a mianowicie czarnuszce i natce pietruszki.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17578
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5091
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 18379
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1865
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 478
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17578
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5091
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 18379
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1865
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 478
Składniki
Wstaw 8 jajek do rondelka z wodą. Gotuj około 9 minut od momentu zagotowania. Jajka muszą być ugotowane na twardo. Ugotowane jajka posiekaj, nie musi być to drobna kostka. Ziemniaki obierz, przekrój na średniej wielkości kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Kiedy odrobinę ostygną, przeciśnij wszystkie przez praskę. Dodaj do dużej miski wraz z posiekanymi jajkami ugotowanymi na twardo.
Cebulę obierz i pokrój drobno. Zeszklij na małej patelni z dodatkiem tłuszczu. Dodaj do jajek i ziemniaków. Ostatnie jajko rozkłóć w małej miseczce lub szklance i dodaj do pozostałych składników. Dopraw całość czarnuszką ugniecioną w moździerzu, natką pietruszki, solą i pieprzem. Wsyp też 4 łyżki bułki tartej. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Masa powinna być jednorodna. Uformuj kotlety. Każdy z kotletów panieruj w bułce tartej, a następnie smaż na patelni z rozgrzanym olejem. Wystarczy kilka minut z każdej strony.