Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne z mozzarellą

Kotlety jajeczne z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 4931

Dodano:

Odsłon: 281

Gdy czasem brakuje nam pomysłu na banie bezmięsne, polecam te właśnie kotleciki, które są naprawdę smaczne!

Składniki

  • jaja na twardo 8 szt
  • jajo surowe 1 szt
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • musztarda sarepska 1 łyżka
  • bułka tarta 2-3 łyżki
  • kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 2/3 łyżeczki
  • mozzarella małe kulki 1 opakowanie
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety jajeczne z mozzarellą

Przygotowanie

  1. Ugotowane i studzone jaja zmiksować blenderem, dodać bułkę, musztardę, śmietanę i przyprawy, wymieszać. Następnie dodać odcedzoną i pokrojoną w plasterki mozzarellę, wymieszać.

  2. Na końcu dodać surowe jajo i całość delikatnie połączyć. Formować z ciasta kotlety i panierować w bułce tartej.

  3. Smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i brokułem z wody.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń