Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety jajeczne z pieczarkami to świetny jarski obiad nie tylko dla wegetarian, ale również wszystkich mięsożerców. Danie jednocześnie syci i nie obciąża. Przepis jest bardzo prosty i wymaga podstawowych składników. Nie ma na co czekać!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 295
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 78
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 295
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 78
Składniki
Na początku obierz i pokrój pieczarki w plasterki. Przełóż na patelnię z rozpuszczonym masłem. Podsmaż do zarumienienia.
Ugotowane jajka obierz ze skorupki i posiekaj na drobną kostkę (ewentualnie rozgnieć widelcem na drobne kawałeczki).
Do głębokiej miski wbij jajka, dodaj podsmażone pieczarki, wlej mleko i wsyp szklankę bułki tartej. Wymieszaj dokładnie i odstaw na kilka minut. Po tym czasie dorzuć rozdrobnione jajka na twardo i poszatkowany drobno szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Połącz składniki dłonią i wyrabiaj na jednolitą masę. Uformuj kulki, a następnie je spłaszcz, tworząc kotlety. Obtocz każdy w bułce tartej i przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na złoty kolor (z obu stron po kilka minut).
Kotlety jajeczne z pieczarkami można podać same z kleksem śmietany lub jako jarski obiad z surówką i ziemniakami. Smacznego!