Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wielką miłośniczką idei zero waste, czyli nie marnowania jedzenia i wykorzystywania resztek. Tym razem pozostałą po świętach rzeżuchę, nadmiar zakupionych jajek i świąteczny sos chrzanowy wykorzystałam do zrobienia jajecznych kotletów, które świetnie sprawdzą się na jarski obiad, kolację czy posiłek do pracy.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 390
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 390
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
Składniki
Jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać surowe jajko, bułkę tartą, rzeżuchę i doprawić do smaku. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Masę włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Zwilżonymi wodą dłońmi uformować kotlety i obroczyć je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obu stron po około 3 minuty do zarumieniania. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Składniki sosu połączyć. Kotlety podawać na ciepło lub na zimno polane sosem.