Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wielką miłośniczką idei zero waste, czyli nie marnowania jedzenia i wykorzystywania resztek. Tym razem pozostałą po świętach rzeżuchę, nadmiar zakupionych jajek i świąteczny sos chrzanowy wykorzystałam do zrobienia jajecznych kotletów, które świetnie sprawdzą się na jarski obiad, kolację czy posiłek do pracy.
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 1550
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 101
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 924
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 87
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 1550
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 101
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 924
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać surowe jajko, bułkę tartą, rzeżuchę i doprawić do smaku. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Masę włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Zwilżonymi wodą dłońmi uformować kotlety i obroczyć je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obu stron po około 3 minuty do zarumieniania. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Składniki sosu połączyć. Kotlety podawać na ciepło lub na zimno polane sosem.