Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wielką miłośniczką idei zero waste, czyli nie marnowania jedzenia i wykorzystywania resztek. Tym razem pozostałą po świętach rzeżuchę, nadmiar zakupionych jajek i świąteczny sos chrzanowy wykorzystałam do zrobienia jajecznych kotletów, które świetnie sprawdzą się na jarski obiad, kolację czy posiłek do pracy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4686
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10261
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3098
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 753
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4686
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10261
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3098
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 753
Składniki
Jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać surowe jajko, bułkę tartą, rzeżuchę i doprawić do smaku. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Masę włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Zwilżonymi wodą dłońmi uformować kotlety i obroczyć je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obu stron po około 3 minuty do zarumieniania. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Składniki sosu połączyć. Kotlety podawać na ciepło lub na zimno polane sosem.