Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wielką miłośniczką idei zero waste, czyli nie marnowania jedzenia i wykorzystywania resztek. Tym razem pozostałą po świętach rzeżuchę, nadmiar zakupionych jajek i świąteczny sos chrzanowy wykorzystałam do zrobienia jajecznych kotletów, które świetnie sprawdzą się na jarski obiad, kolację czy posiłek do pracy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1960
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2639
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1960
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2639
Składniki
Jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać surowe jajko, bułkę tartą, rzeżuchę i doprawić do smaku. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Masę włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Zwilżonymi wodą dłońmi uformować kotlety i obroczyć je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obu stron po około 3 minuty do zarumieniania. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Składniki sosu połączyć. Kotlety podawać na ciepło lub na zimno polane sosem.