Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to pomysł na obiad dla wegetarian i nie tylko.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1803
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8369
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253423
Polecam.
Odsłon: 1458
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1803
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8369
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253423
Polecam.
Odsłon: 1458
Składniki
Szczypiorek drobno siekamy. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, rozgniatamy widelcem lub kroimy drobno na krajalnicy. Dodajemy bułkę tartą, surowe jajka, starty ser i połowę szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przygotowujemy sos: pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania płynu. Wlewamy śmietanę oraz sos sojowo-grzybowy, doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy ok. 3 minut. Kotlety jajeczne podajemy z sosem pieczarkowym oraz ugotowanym makaronem. Posypujemy szczypiorkiem.