Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to pomysł na obiad dla wegetarian i nie tylko.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Szczypiorek drobno siekamy. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, rozgniatamy widelcem lub kroimy drobno na krajalnicy. Dodajemy bułkę tartą, surowe jajka, starty ser i połowę szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przygotowujemy sos: pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania płynu. Wlewamy śmietanę oraz sos sojowo-grzybowy, doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy ok. 3 minut. Kotlety jajeczne podajemy z sosem pieczarkowym oraz ugotowanym makaronem. Posypujemy szczypiorkiem.