Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym

Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2358

Dodano:

Odsłon: 3672

Pyszne i szybkie danie ;)

Składniki

  • 15 jaj
  • 2 cebule
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 14 jaj ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. 2 cebule pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Natkę pietruszki drobno pokroić. Wszystko wymieszać dodać jajko surowe, bułkę tartą, musztardę, sól, pieprz.. Uformować kotleciki, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
    Można podawać z różnymi sosami.

  2. Sos pieczarkowy:

    1 duża cebula
    250 g pieczarek
    250 ml śmietany słodkiej 18%
    sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra
    2 łyżki masła
    Sos:
    Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka,
    dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.
    Kiedy pieczarki będą już uduszone wlewamy śmietanę.
    Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką.
    Chwilkę smażyć aż śmietana zgęstnieje i podawać z gorącymi kotlecikam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń