Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie ;)
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 104
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 29
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 104
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 29
Składniki
14 jaj ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. 2 cebule pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Natkę pietruszki drobno pokroić. Wszystko wymieszać dodać jajko surowe, bułkę tartą, musztardę, sól, pieprz.. Uformować kotleciki, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać z różnymi sosami.
Sos pieczarkowy: 1 duża cebula 250 g pieczarek 250 ml śmietany słodkiej 18% sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki masła Sos: Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Kiedy pieczarki będą już uduszone wlewamy śmietanę. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Chwilkę smażyć aż śmietana zgęstnieje i podawać z gorącymi kotlecikam