Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety jarskie. Świetny dodatek do potraw mięsnych lub samodzielne danie /podawane np. z sosem grzybowym/. Do kotletów możemy wykorzystać warzywa z rosołu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 546
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 292
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1493
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 546
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 292
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1493
Składniki
Marchew i pietruszkę gotujemy do miękkości /lub wykorzystujemy warzywa z rosołu/, odsączamy, studzimy i kroimy w małą kostkę. Kaszę gryczaną /lub inną ulubioną/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Do kaszy dodajemy marchew, pietruszkę, mąkę, bułkę tartą, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy - powinna mieć konsystencję jak masa mięsna na kotlety mielone. Z masy formujemy placki/kotlety i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.