Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety jarskie. Świetny dodatek do potraw mięsnych lub samodzielne danie /podawane np. z sosem grzybowym/. Do kotletów możemy wykorzystać warzywa z rosołu.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15774
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1499
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15774
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1499
Składniki
Marchew i pietruszkę gotujemy do miękkości /lub wykorzystujemy warzywa z rosołu/, odsączamy, studzimy i kroimy w małą kostkę. Kaszę gryczaną /lub inną ulubioną/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Do kaszy dodajemy marchew, pietruszkę, mąkę, bułkę tartą, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy - powinna mieć konsystencję jak masa mięsna na kotlety mielone. Z masy formujemy placki/kotlety i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.