Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety jarskie. Świetny dodatek do potraw mięsnych lub samodzielne danie /podawane np. z sosem grzybowym/. Do kotletów możemy wykorzystać warzywa z rosołu.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93587
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1599
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2259
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93587
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1599
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2259
Składniki
Marchew i pietruszkę gotujemy do miękkości /lub wykorzystujemy warzywa z rosołu/, odsączamy, studzimy i kroimy w małą kostkę. Kaszę gryczaną /lub inną ulubioną/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Do kaszy dodajemy marchew, pietruszkę, mąkę, bułkę tartą, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy - powinna mieć konsystencję jak masa mięsna na kotlety mielone. Z masy formujemy placki/kotlety i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.