Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety jarskie. Świetny dodatek do potraw mięsnych lub samodzielne danie /podawane np. z sosem grzybowym/. Do kotletów możemy wykorzystać warzywa z rosołu.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Marchew i pietruszkę gotujemy do miękkości /lub wykorzystujemy warzywa z rosołu/, odsączamy, studzimy i kroimy w małą kostkę. Kaszę gryczaną /lub inną ulubioną/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Do kaszy dodajemy marchew, pietruszkę, mąkę, bułkę tartą, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy - powinna mieć konsystencję jak masa mięsna na kotlety mielone. Z masy formujemy placki/kotlety i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.