Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje ci pomysłu na obiad? Wystarczy kilkanaście minut, aby wyczarować te pyszne kotlety majstra. Przygotujesz je z ziemniaków oraz doskonałego farszu mięsnego. Proponujemy wykorzystać do jego zrobienia mięso mielone, jednak z powodzeniem sprawdzi się również chociażby mięso pozostałe z gotowania rosołu.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 61
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 232
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 603
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2427
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 61
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 232
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 603
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2427
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i przekręć przez maszynkę do mięsa.
Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę oraz podsmażoną i pokrojoną drobno cebulę. Przypraw. Wyrób farsz dokładnie, ale delikatnie ręką.
Mięso mielone podsmaż i przypraw do smaku. Na koniec dodaj starty ser i wszystko wymieszaj.
Kawałek ciasta spłaszcz na dłoni, umieść na nim farsz i przykryj kolejnym kawałkiem ciasta. Uformuj kotleciki, tak aby w środku był farsz i nie wydostawał się na zewnątrz. Obtocz w bułce tartej każdy kotlet. Podsmaż na tłuszczu na patelni z obydwu stron do uzyskania złotego koloru.
Kotleciki podawaj z sosem grzybowym.