Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki: twaróg i szczypta czubrycy zielonej świetnie podkręcają smak mięsa. Pamiętaj, aby kotlety wyszły puszyste, musisz dokładnie wyrobić masę, powolutku, bez pośpiechu, jak mechanik pracujący nad naprawą auta.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1858
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3952
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1858
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3952
Składniki
Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Kajzerkę namocz w 200 ml wody. Następnie odciśnij.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę.
Mięso przełóż do większej miski, dodaj podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i kajzerkę. Wbij jajko, wsyp przyprawy i posiekaną pietruszkę. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki lub dłońmi, do połączenia się wszystkich składników.
Bułkę tartą wysyp na duży talerz.
Z mięsa formuj kotlety, każdy z nich obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.