Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki: twaróg i szczypta czubrycy zielonej świetnie podkręcają smak mięsa. Pamiętaj, aby kotlety wyszły puszyste, musisz dokładnie wyrobić masę, powolutku, bez pośpiechu, jak mechanik pracujący nad naprawą auta.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1156
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4272
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1156
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4272
Składniki
Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Kajzerkę namocz w 200 ml wody. Następnie odciśnij.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę.
Mięso przełóż do większej miski, dodaj podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i kajzerkę. Wbij jajko, wsyp przyprawy i posiekaną pietruszkę. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki lub dłońmi, do połączenia się wszystkich składników.
Bułkę tartą wysyp na duży talerz.
Z mięsa formuj kotlety, każdy z nich obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.