Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na kotlety mielone jest tyle, ile jest domów, ale każdy taki przepis wprowadza swoją drobną charakterystyczną i pyszną zmianę. Tak i ja dziś zapraszam na moją wersję kotletów mielonych, ze smażoną cebulką, ziołami i tartym serem grana padano. :-)
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1668
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 704
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 853
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1668
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 704
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 853
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia cebuli w bardzo drobną kostkę. Najlepiej to wychodzi w blenderze. Potem tę cebulkę smażymy na oliwie wraz z oregano i majerankiem. Na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mięso mielimy. Czerstwą bułkę zalewamy wodą. Do miski z mielonym mięsem wbijamy całe jajko, sypiemy sporo pieprzu, 2 łyżeczki soli, sypiemy jeszcze trochę majeranku i oregano, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, dodajemy usmażoną i wystudzoną cebulkę, na to wszystko ścieramy ser grana padano na tarce o drobnych oczkach i wszystko mieszamy. Formujemy kotleciki zwilżonymi rękami, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju kokosowym po kilka minut na każdej stronie. Z podanych proporcji wychodzi ok. kilkunastu kotletów. Są aromatyczne, chrupiące, przepyszne. Serdecznie polecam :-)