Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na kotlety mielone jest tyle, ile jest domów, ale każdy taki przepis wprowadza swoją drobną charakterystyczną i pyszną zmianę. Tak i ja dziś zapraszam na moją wersję kotletów mielonych, ze smażoną cebulką, ziołami i tartym serem grana padano. :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia cebuli w bardzo drobną kostkę. Najlepiej to wychodzi w blenderze. Potem tę cebulkę smażymy na oliwie wraz z oregano i majerankiem. Na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mięso mielimy. Czerstwą bułkę zalewamy wodą. Do miski z mielonym mięsem wbijamy całe jajko, sypiemy sporo pieprzu, 2 łyżeczki soli, sypiemy jeszcze trochę majeranku i oregano, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, dodajemy usmażoną i wystudzoną cebulkę, na to wszystko ścieramy ser grana padano na tarce o drobnych oczkach i wszystko mieszamy. Formujemy kotleciki zwilżonymi rękami, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju kokosowym po kilka minut na każdej stronie. Z podanych proporcji wychodzi ok. kilkunastu kotletów. Są aromatyczne, chrupiące, przepyszne. Serdecznie polecam :-)