Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na kotlety mielone jest tyle, ile jest domów, ale każdy taki przepis wprowadza swoją drobną charakterystyczną i pyszną zmianę. Tak i ja dziś zapraszam na moją wersję kotletów mielonych, ze smażoną cebulką, ziołami i tartym serem grana padano. :-)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22651
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14993
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4766
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44887
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 731
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22651
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14993
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4766
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44887
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 731
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia cebuli w bardzo drobną kostkę. Najlepiej to wychodzi w blenderze. Potem tę cebulkę smażymy na oliwie wraz z oregano i majerankiem. Na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mięso mielimy. Czerstwą bułkę zalewamy wodą. Do miski z mielonym mięsem wbijamy całe jajko, sypiemy sporo pieprzu, 2 łyżeczki soli, sypiemy jeszcze trochę majeranku i oregano, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, dodajemy usmażoną i wystudzoną cebulkę, na to wszystko ścieramy ser grana padano na tarce o drobnych oczkach i wszystko mieszamy. Formujemy kotleciki zwilżonymi rękami, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju kokosowym po kilka minut na każdej stronie. Z podanych proporcji wychodzi ok. kilkunastu kotletów. Są aromatyczne, chrupiące, przepyszne. Serdecznie polecam :-)