Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na kotlety mielone jest tyle, ile jest domów, ale każdy taki przepis wprowadza swoją drobną charakterystyczną i pyszną zmianę. Tak i ja dziś zapraszam na moją wersję kotletów mielonych, ze smażoną cebulką, ziołami i tartym serem grana padano. :-)
Soczyste kotlety mielone wieprzowe nadziewane żółtym serem. Fajny pomysł na o...
Odsłon: 1197
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 289
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 289
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia cebuli w bardzo drobną kostkę. Najlepiej to wychodzi w blenderze. Potem tę cebulkę smażymy na oliwie wraz z oregano i majerankiem. Na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mięso mielimy. Czerstwą bułkę zalewamy wodą. Do miski z mielonym mięsem wbijamy całe jajko, sypiemy sporo pieprzu, 2 łyżeczki soli, sypiemy jeszcze trochę majeranku i oregano, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, dodajemy usmażoną i wystudzoną cebulkę, na to wszystko ścieramy ser grana padano na tarce o drobnych oczkach i wszystko mieszamy. Formujemy kotleciki zwilżonymi rękami, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju kokosowym po kilka minut na każdej stronie. Z podanych proporcji wychodzi ok. kilkunastu kotletów. Są aromatyczne, chrupiące, przepyszne. Serdecznie polecam :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 163
Risotto z kalarepą
Risotto z kalarepą wpadło mi do głowy w ferworze wymyślania nowych smacznych...
Odsłon: 43