Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nudny kotlet? Zapomnijcie:). Z takiej wersji będą zadowoleni miłośnicy serów. Ja do nich należę, dlatego zajadałam się nimi ze smakiem. Polecam!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 126
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 676
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4467
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 126
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 676
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4467
Składniki
Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy.
Wszystkie sery ścieramy na tarce. Mozzarellę odkładamy (posłuży do posypania kotletów). Mieszamy z mięsem, pieczarkami z cebulą, posiekanym czosnkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Ugniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy nieduże kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia wierzch posypujemy mozzarellą.