Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo,że to tylko mielone albo aż mielone,jak kto uważa,lecz ten przepis jest na prawdę wielkim zaskoczeniem dla jedzących. Serdecznie polecam nie tylko w świąteczny obiad,lecz również przy każdej innej okazji:)
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 229
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 229
Składniki
Odmrożony szpinak zagotować ,dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Osobno zrobić zasmażkę z masła i mąki,dodać do gorącego szpinaku i zagotować. Doprawić solą do smaku.
Jajka ugotować na twardo.Delikatnie naciąć czubek i wyjąć żółtko. W to miejsce małą łyżeczką włożyć zimny szpinak i przykryć uciętym kawałkiem. Mięso doprawione rozpłaszczyć na ręce umoczonej w wodzie,dać jajko nadziane szpinakiem i lekko uformować kotlet by się nie rozpadł. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z dwóch stron. Przełożyć usmażone kotlety do foremki i podpiec w piekarniku w 190st.w termoobiegu przez 10-15min.
Gotowe kotlety podawać z ziemniakami i resztą szpinaku jaka nam została. Zapewniam będziecie zachwyceni jak również goście:)
Smacznego życzę!