Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo,że to tylko mielone albo aż mielone,jak kto uważa,lecz ten przepis jest na prawdę wielkim zaskoczeniem dla jedzących. Serdecznie polecam nie tylko w świąteczny obiad,lecz również przy każdej innej okazji:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10475
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4637
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10475
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4637
Składniki
Odmrożony szpinak zagotować ,dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Osobno zrobić zasmażkę z masła i mąki,dodać do gorącego szpinaku i zagotować. Doprawić solą do smaku.
Jajka ugotować na twardo.Delikatnie naciąć czubek i wyjąć żółtko. W to miejsce małą łyżeczką włożyć zimny szpinak i przykryć uciętym kawałkiem. Mięso doprawione rozpłaszczyć na ręce umoczonej w wodzie,dać jajko nadziane szpinakiem i lekko uformować kotlet by się nie rozpadł. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z dwóch stron. Przełożyć usmażone kotlety do foremki i podpiec w piekarniku w 190st.w termoobiegu przez 10-15min.
Gotowe kotlety podawać z ziemniakami i resztą szpinaku jaka nam została. Zapewniam będziecie zachwyceni jak również goście:)
Smacznego życzę!