Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieloniaki jak pączusie czyli kotlety mielone w mistrzowskim wykonaniu mojej Ani. Pyszne, pyszne, pyszne.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 505
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 151
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 505
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 151
Składniki
1,5 kajzerki zetrzeć na tarce. Domowa bułka tarta najlepsza. 1,5 kajzerki namoczyć w wodzie. Mięso mielone przełożyć do salaterki. Dodać słabo odcisniętą kajzerkę, jajko, łyżkę z górką przyprawy - czosnek staropolski w skład której wchodzi - czosnek, majeranek, kminek, szczypiorek, koperek, kolendra. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Bardzo dokładnie wyrobić mięso. Tak, żeby było gładkie, lepiące. Jak na kiełbasę. Formować zgrabne kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Kotlety na patelni przykryć i trzymać tak kilka minut na bardzo małym ogniu. Podawać ciepłe do obiadu. Zimnie też są pyszne. Mięciutkie i aromatyczne. Polecam.