Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieloniaki jak pączusie czyli kotlety mielone w mistrzowskim wykonaniu mojej Ani. Pyszne, pyszne, pyszne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 465
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21941
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 465
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21941
Składniki
1,5 kajzerki zetrzeć na tarce. Domowa bułka tarta najlepsza. 1,5 kajzerki namoczyć w wodzie. Mięso mielone przełożyć do salaterki. Dodać słabo odcisniętą kajzerkę, jajko, łyżkę z górką przyprawy - czosnek staropolski w skład której wchodzi - czosnek, majeranek, kminek, szczypiorek, koperek, kolendra. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Bardzo dokładnie wyrobić mięso. Tak, żeby było gładkie, lepiące. Jak na kiełbasę. Formować zgrabne kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Kotlety na patelni przykryć i trzymać tak kilka minut na bardzo małym ogniu. Podawać ciepłe do obiadu. Zimnie też są pyszne. Mięciutkie i aromatyczne. Polecam.