Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mielone kotlety z warzywną niespodzianką. Tak przygotowane mielone to idealna propozycja na fajny obiad, ale i również można przygotować je na różne domowe uroczystości.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2198
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1224
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2361
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2198
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1224
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2361
Składniki
Pieczarki, paprykę cukinię i cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i smażymy na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje ( około 20 minut). Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i kolorowym czosnkiem. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy całość dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy i wykładamy łyżkę warzywnego farszu. Warzywa chowamy do środka tworząc zgrabną kuleczkę. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu na złoty ładny kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego