Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mielone kotlety z warzywną niespodzianką. Tak przygotowane mielone to idealna propozycja na fajny obiad, ale i również można przygotować je na różne domowe uroczystości.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115157
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7842
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2957
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1299
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115157
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7842
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2957
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1299
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Składniki
Pieczarki, paprykę cukinię i cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i smażymy na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje ( około 20 minut). Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i kolorowym czosnkiem. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy całość dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy i wykładamy łyżkę warzywnego farszu. Warzywa chowamy do środka tworząc zgrabną kuleczkę. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu na złoty ładny kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego