Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mielone kotlety z warzywną niespodzianką. Tak przygotowane mielone to idealna propozycja na fajny obiad, ale i również można przygotować je na różne domowe uroczystości.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Pieczarki, paprykę cukinię i cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i smażymy na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje ( około 20 minut). Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i kolorowym czosnkiem. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy całość dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy i wykładamy łyżkę warzywnego farszu. Warzywa chowamy do środka tworząc zgrabną kuleczkę. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu na złoty ładny kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego