Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mielone kotlety z warzywną niespodzianką. Tak przygotowane mielone to idealna propozycja na fajny obiad, ale i również można przygotować je na różne domowe uroczystości.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1161
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1161
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13290
Składniki
Pieczarki, paprykę cukinię i cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i smażymy na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje ( około 20 minut). Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i kolorowym czosnkiem. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy całość dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy i wykładamy łyżkę warzywnego farszu. Warzywa chowamy do środka tworząc zgrabną kuleczkę. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu na złoty ładny kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego