Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet mielony w panierce . Kotlet w garniturze . Kotlet obtaczany . Nieważne jak go nazwać zawsze chodzi o tego samego : SMACZNEGO KOTLECIKA MIELONEGO :)
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 52
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 140
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 52
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 140
Składniki
Mięso np : karczek , umyj wysusz . Bułkę umieść np. w miseczce , wlej zimnej wody , namocz . Cebulę obierz . Zmiel mięso , cebulę i odciśniętą bułkę . Dodaj jajko i przyprawy . Wymieszaj .
Uformuj kulki , bułkę tartą wsyp do miseczki , obtaczaj w niej kulki , formuj kotlety .
Na patelni , rozgrzej tłuszcz , smaż kotlety po obu stronach .
W przygotowanym naczyniu żaroodpornym układaj kotlety , podsmażone na patelni , dodaj troszkę tłuszczu i wody (50ml) a następnie włóż do rozgrzanego piekarnika na jakieś 20 minut (ja najpierw rozgrzewam piekarnik do 180st.C a potem zmniejszam do 150st.C )
Zrobiłam 16 kotletów .