Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone panierowane

Kotlety mielone panierowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 4542

Kotlet mielony w panierce . Kotlet w garniturze . Kotlet obtaczany . Nieważne jak go nazwać zawsze chodzi o tego samego : SMACZNEGO KOTLECIKA MIELONEGO :)

Składniki

  • 1,2 kg mięsa wieprzowego
  • 2 czerstwe bułki
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • pieprz , sól , kminek mielony , czosnek w granulkach (według uznania)
  • bułka tarta
  • tłuszcz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone panierowane

Przygotowanie

  1. Mięso np : karczek , umyj wysusz . Bułkę umieść np. w miseczce , wlej zimnej wody , namocz . Cebulę obierz . Zmiel mięso , cebulę i odciśniętą bułkę . Dodaj jajko i przyprawy . Wymieszaj .

  2. Uformuj kulki , bułkę tartą wsyp do miseczki , obtaczaj w niej kulki , formuj kotlety .

  3. Na patelni , rozgrzej tłuszcz , smaż kotlety po obu stronach .

  4. W przygotowanym naczyniu żaroodpornym układaj kotlety , podsmażone na patelni , dodaj troszkę tłuszczu i wody (50ml) a następnie włóż do rozgrzanego piekarnika na jakieś 20 minut (ja najpierw rozgrzewam piekarnik do 180st.C a potem zmniejszam do 150st.C )

  5. Zrobiłam 16 kotletów .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń