Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i zaskakująco pyszne kotlety :) Zamiast bułki, płatki owsiane, a zamiast długiego smażenia - pieczenie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Cebulę bardzo drobno pokroić i podsmażyć. Odstawić do wystygnięcia.
Płatki owsiane zalać gorącą wodą i odstawić do ostygnięcia.
Mięso mielone połączyć z cebulą, płatkami, jajkiem i przyprawami. Uformować kotlety i chwilę podsmażyć z każdej strony.
Piekarnik nagrzać do 180 C. Dno naczynia wysmarować ketchupem. Ułożyć kotlety i piec około 45 min. W połowie czasu warto przewrócić kotlety na drugą stronę :) Będą całe w pomidorach :)