Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieraz zostaje trochę farszu po gołąbkach ,wtedy można pokusić się zrobienie na obiad tego typu kotletów mielonych. Jeśli ktoś lubi ,może również przygotować je od podstaw. Wyszły bardzo pyszne i soczyste. Świetnie nadają się też do zamrożenia i w sytuacji kryzysowej ,zawijamy kotlety pojedynczo w folię aluminiową i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200°C.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1307
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 729
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4553
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1307
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 729
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4553
Składniki
Ryż gotujemy al dente ,bez soli. Dodajemy do ostudzonego ryżu zmielone mięso. Cebulę kroimy w kostkę ,szklimy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy do całości. Mieszamy razem z posiekanym koperkiem i jajkiem do smaku doprawiamy solą i pieprzem.Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.