Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem tak, żeby kotlety mielone były smaczne musimy zadbać o to, aby mięso, z którego je upieczemy było świeże i dobrej jakości. To jest klucz do sukcesu. Osobiście zaopatruje się w takie mięsko w lokalnym, znanym mi od lat sklepie. Warto poszukać w swojej okolicy takiego uczciwego i sprawdzonego dostawcy, to później bardzo ułatwi nam przygotowanie smacznych posiłków.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8216
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 437
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8216
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 437
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, jeżeli widzimy że jest już mięciutka, należy ją odcisnąć i dodać do mięsa. Następnie wbić jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Całość doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę. Z gotowej masy mięsnej formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju (z obu stron na rumiano). Smacznego.