Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone proste do zrobienia. Oprócz cebuli która nierozłącznie wchodzi zawsze w skład mielonych jest tutaj natka pietruszki i czosnek. Te mielone kotlety to inspiracja z kuchni libańskiej. Do usmażonych kotletów są dodane pomidory które wydzielając sok trochę kwaskowatości do tłuszczu w którym wszystko się smaży. Kotlety są dobre zarówno z kartoflami jak i z ryżem.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1154
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1154
Składniki
Cebulę czosnek i natkę zmiksować albo pokroić drobniutko. .
Dodać mielone mięso. jajko sol i pieprz . Wszystko dobrze wymieszać Odłożyć do lodówki na pół godziny
Formować z mięsa podłużne owalne kotleciki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony
Gdy już są usmażone dodać pokrojone w ćwiartki pomidory i smażyć krótko tak aby pomidory się nie rozgotowały. około 1-2 minuty z każdej strony.