Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone proste do zrobienia. Oprócz cebuli która nierozłącznie wchodzi zawsze w skład mielonych jest tutaj natka pietruszki i czosnek. Te mielone kotlety to inspiracja z kuchni libańskiej. Do usmażonych kotletów są dodane pomidory które wydzielając sok trochę kwaskowatości do tłuszczu w którym wszystko się smaży. Kotlety są dobre zarówno z kartoflami jak i z ryżem.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1386
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12237
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1386
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12237
Składniki
Cebulę czosnek i natkę zmiksować albo pokroić drobniutko. .
Dodać mielone mięso. jajko sol i pieprz . Wszystko dobrze wymieszać Odłożyć do lodówki na pół godziny
Formować z mięsa podłużne owalne kotleciki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony
Gdy już są usmażone dodać pokrojone w ćwiartki pomidory i smażyć krótko tak aby pomidory się nie rozgotowały. około 1-2 minuty z każdej strony.