Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię mielone,w sosie z brokułów wyszły wyśmienite. Serdecznie polecam:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4333
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26266
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1570
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4333
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26266
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1570
Składniki
Mięso zmielić wraz z namoczoną bułką. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem. Dodać do mięsa,wbić jajka,dodać pieprz i sol do smaku. Formować kotlety ,obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoty kolor. Osobno przygotować sos.W tym celu obrać brokuła z grubych łodyg,wrzucić na rozgrzane masło i usmażyć przez 5 min.Dodać czosnek 3 ząbki,podlać bulionem 1l i zblendować. Zagotować ,podbijając mąką roztrzepaną w odrobine wody,zabielić jogurtem.Doprawić do smaku.
Usmażone mielone zagotować w sosie. Podawać z ziemniakami. Smacznego życzę!