Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię mielone,w sosie z brokułów wyszły wyśmienite. Serdecznie polecam:)
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 803
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 39
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 328
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 127
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 803
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 39
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 328
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 127
Składniki
Mięso zmielić wraz z namoczoną bułką. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem. Dodać do mięsa,wbić jajka,dodać pieprz i sol do smaku. Formować kotlety ,obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoty kolor. Osobno przygotować sos.W tym celu obrać brokuła z grubych łodyg,wrzucić na rozgrzane masło i usmażyć przez 5 min.Dodać czosnek 3 ząbki,podlać bulionem 1l i zblendować. Zagotować ,podbijając mąką roztrzepaną w odrobine wody,zabielić jogurtem.Doprawić do smaku.
Usmażone mielone zagotować w sosie. Podawać z ziemniakami. Smacznego życzę!