Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię mielone,w sosie z brokułów wyszły wyśmienite. Serdecznie polecam:)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4149
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4149
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso zmielić wraz z namoczoną bułką. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem. Dodać do mięsa,wbić jajka,dodać pieprz i sol do smaku. Formować kotlety ,obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoty kolor. Osobno przygotować sos.W tym celu obrać brokuła z grubych łodyg,wrzucić na rozgrzane masło i usmażyć przez 5 min.Dodać czosnek 3 ząbki,podlać bulionem 1l i zblendować. Zagotować ,podbijając mąką roztrzepaną w odrobine wody,zabielić jogurtem.Doprawić do smaku.
Usmażone mielone zagotować w sosie. Podawać z ziemniakami. Smacznego życzę!