Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy Wam też zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 504
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1357
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 88
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 504
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1357
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 88
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy.
Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.
Przygotowujemy sos: bulion zagotowujemy z solą, pieprzem i papryką. Dodajemy mąkę rozprowadzoną w odrobinie wody, śmietankę, masło oraz posiekany koperek. Zagotowujemy, gotujemy przez około 5 minut aż sos zgęstnieje.
Gotowym sosem polewamy usmażone kotlety.