Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy Wam też zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak.
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 240
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19015
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 711
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 240
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19015
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 711
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy.
Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.
Przygotowujemy sos: bulion zagotowujemy z solą, pieprzem i papryką. Dodajemy mąkę rozprowadzoną w odrobinie wody, śmietankę, masło oraz posiekany koperek. Zagotowujemy, gotujemy przez około 5 minut aż sos zgęstnieje.
Gotowym sosem polewamy usmażone kotlety.