Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy Wam też zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak.
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4056
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 90
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 200
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1677
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4056
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 90
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 200
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1677
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy.
Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.
Przygotowujemy sos: bulion zagotowujemy z solą, pieprzem i papryką. Dodajemy mąkę rozprowadzoną w odrobinie wody, śmietankę, masło oraz posiekany koperek. Zagotowujemy, gotujemy przez około 5 minut aż sos zgęstnieje.
Gotowym sosem polewamy usmażone kotlety.