Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z duszonymi grzybami z piekarnika.

Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z duszonymi grzybami z piekarnika.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17601

Dodano:

Odsłon: 5036

Kotlety wyszły wyśmienite,pieczone w piekarniku czyli w zdrowszej wersji.:)

Składniki

  • wp.łopatka 600g
  • wołowe pieczeniowe 600g
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • malą kajzerka 1,5
  • pieprz i sól
  • grzyby leśne 700g
  • cebula
  • masło 2 łyżki
  • pieprz i sól
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z duszonymi grzybami z piekarnika.

Przygotowanie

  1. Mięsa zmielić wraz z czosnkiem i odciśniętymi kajzerkami.

    Dodać pieprz,sól i jajka.
    Masę mięsną dokładnie wyrobić.

    Osobno usmażyć drobno pokrojone grzybki .
    Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić dodać do niej drobno pokrojone grzyby i usmażyć.
    Doprawić do smaku pieprzem i solą.

    Dodać wystudzone do mięsnej masy i wszystko razem wyrobić.

    Formować kotlety ,obtoczyć w bułce tartej ,dawać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Piekarnik rozgrzać góra-dół do 180st. włożyć blachę i piec kotlety do złotego koloru.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń