Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z mięsa wołowego z rosołu są smaczniutkie i szybkie w wykonaniu. Można je podać z ziemniakami i surówką bądź też z samą surówką. Takie kotlety to dla mnie smak dzieciństwa. Teraz moje dzieci również bardzo chętnie je "wcinają". Dla urozmaicenia dodałam do nich tym razem startą cukinię. Jak dla mnie smak całości obłędny. Choć wiadomo, że to kwestia gustu.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 62
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 204
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 62
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 204
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Składniki
Mięso i marchewkę mielimy
Cukinię ścieramy na dużych oczkach
Do mięsa i cukinii dodajemy jajko, sól i pieprz oraz 3 łyżki tartej bułki
Wszystko razem mieszamy
Z masy formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju