Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety mielone wołowe z szynką"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Mięso mielone wyrób z jajkiem, cebulą, czosnkiem i bułką tartą. Przypraw solą i pieprzem (jeśli mięso nie będzie się kleić, dodaj bułkę).
Masę podziel na cztery części. Każdą ułóż na folii spożywczej, uformuj prostokąt. Przykryj plasterkiem szynki i sera.
Jabłko obierz, podziel na ćwiartki, oczyść z gniazda nasiennego. Ułóż na mięsie. Delikatnie i ciasno zawiń roladki w folię, odstaw na 10 minut w chłodne miejsce.
Olej rozgrzej na patelni, włóż roladki, obsmaż z każdej strony. Zmniejsz ogień, patelnię przykryj, duś około 10 minut, obracając od czasu do czasu.
Roladki podawaj gorące np. z opiekanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie