Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zaskakiwać swoich najbliższych nowymi potrawami? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Was idealny.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7362
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7362
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Boczniaki gotujemy pół godziny w bulionie warzywnym. Odcedzamy, osuszamy. Bułkę moczymy w mleku, mielimy razem z boczniakami (największe oczka). Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle (1 łyżka) , dodajemy do grzybów. Do masy dodajemy żółtko, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrabiamy. Białko jajka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy, delikatnie łączymy. Z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem.