Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z dużą ilością smażonej cebuli przyprawionej odrobiną octu balsamicznego to świetna propozycja dla miłośników mięsnych dań. Proste, smaczne jedzenie.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2268
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38664
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2268
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38664
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Mięso dajemy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej, rozgnieciony ząbek czosnku i przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy kotlety- z 1/2 kg mięsa wyjdzie nam 6-7 kotletów. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni (2 łyżki oleju i 1 łyżkę masła). Obtaczamy kotlety w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na największym ogniu, z jednej strony do przyrumienienia. Następnie odwracamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień na średni. Kiedy kotlety zarumienią się z drugiej strony, zdejmujemy je na talerz, przykrywamy, aby nie ostygły. Na patelnię dokładamy resztę oleju i masła. Cebulę kroimy w piórka, posypujemy solą obficie i morzymy (wyciskamy rękoma, aby cebul puściła sok). Tak przygotowaną cebulę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, posypujemy szczyptą pieprzu i czerwonej papryki. Obsmażamy cebulę na rumiano. Na koniec dodajemy łyżeczkę octu balsamicznego i dokładamy do cebuli kotlety. Przykrywamy patelnię pokrywką, dusimy chwilę całość 2-3 minuty.
Kotlety mielone z cebulą smażoną gotowe!