Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone przyrządzamy standardowo...czasami jednak chce się jakiejś odmiany. Chrzan wspaniale współgra z mięsem. Lekko pikantne kotlety posmakują każdemu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2547
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2547
Składniki
Chleb moczymy w mleku, odciskamy. Do mięsa mielonego dodajemy żółtko, chrzan, chleb i wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. ( W razie potrzeby masę lekko zagęszczamy bułką tartą). Z przygotowanej masy formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.