Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone urozmaicone dodatkiem cukinii i papryki to świetna odmiana od tradycyjnych mielonych kotletów. Mają bardziej zdecydowany smak zwłaszcza dzięki dodaniu czerwonej papryki. Smaczne, sycące, trochę inne od tradycyjnych. Podane z ziemniakami z koperkiem i ulubioną surówką stanowią doskonały obiad, który posmakuje każdemu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5592
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1083
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12156
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5154
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1508
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5592
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1083
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12156
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5154
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1508
Składniki
Bułkę moczymy w ciepłej wodzie. Odciskamy
Mięso, odciśniętą bułkę, cebulę i czosnek mielimy
Do mięsa dodajemy starte na grubych oczkach: cukinię i paprykę
Dodajemy jajko, sól oraz pieprz. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy
Z mięsa formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron