Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Smacznego :)
Cukinię starłam na zapałkę na mandolinie, można na grubym oczku na tarce. Posypałam ją lekko solą i jak puści sok to trzeba ją odcisnąć. Dodatki: kasza manna, sól, pieprz, jajo, gałka muszkatołowa. Masę na chwilę się odstawia jeśli jest zbyt mokra można dodać bułki tartej. Formuje się kotleciki i jeszcze obtacza w bułce tartej i mocno się ją wciska w kotleciki. Smaży się na rumiano są smaczne na ciepło i zimno.
Podałam z ziemniakiem w mundurku z sosem czosnkowym, sałata w śmietanie po staropolsku, fasolką szparagową z wody, z bobem z wody, omletem z cukinią, z cukinią panierowaną, z odsmażanym ryżem z warzywami.