Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Smacznego :)
Cukinię starłam na zapałkę na mandolinie, można na grubym oczku na tarce. Posypałam ją lekko solą i jak puści sok to trzeba ją odcisnąć. Dodatki: kasza manna, sól, pieprz, jajo, gałka muszkatołowa. Masę na chwilę się odstawia jeśli jest zbyt mokra można dodać bułki tartej. Formuje się kotleciki i jeszcze obtacza w bułce tartej i mocno się ją wciska w kotleciki. Smaży się na rumiano są smaczne na ciepło i zimno.
Podałam z ziemniakiem w mundurku z sosem czosnkowym, sałata w śmietanie po staropolsku, fasolką szparagową z wody, z bobem z wody, omletem z cukinią, z cukinią panierowaną, z odsmażanym ryżem z warzywami.