Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz dziczyznę można kupić bez problemu, a jej cena nie jest, aż tak wysoka jak się powszechnie uważa. Kotlety mielone z dzika są soczyste i bardzo smaczne.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6277
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6277
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Mięso, cebulę zemleć w maszynce do mięsa.
Do zmielonego mięsa dodajemy kaszkę orkiszową i jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, krótko mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety i panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, tak by mięso delikatnie skwierczało (po około 5 minut z każdej strony).
Podajemy np. z kaszą gryczaną i surówką z domowej kiszonej kapusty z jarzębiną.
Kaszkę orkiszową można zastąpić pszenną bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Kotlety wybornie smakują również na zimno.