Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz dziczyznę można kupić bez problemu, a jej cena nie jest, aż tak wysoka jak się powszechnie uważa. Kotlety mielone z dzika są soczyste i bardzo smaczne.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6053
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 371
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 568
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 748
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1187
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6053
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 371
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 568
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 748
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1187
Składniki
Mięso, cebulę zemleć w maszynce do mięsa.
Do zmielonego mięsa dodajemy kaszkę orkiszową i jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, krótko mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety i panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, tak by mięso delikatnie skwierczało (po około 5 minut z każdej strony).
Podajemy np. z kaszą gryczaną i surówką z domowej kiszonej kapusty z jarzębiną.
Kaszkę orkiszową można zastąpić pszenną bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Kotlety wybornie smakują również na zimno.