Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz dziczyznę można kupić bez problemu, a jej cena nie jest, aż tak wysoka jak się powszechnie uważa. Kotlety mielone z dzika są soczyste i bardzo smaczne.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 138
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 202
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1283
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 510
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 138
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 202
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1283
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 510
Składniki
Mięso, cebulę zemleć w maszynce do mięsa.
Do zmielonego mięsa dodajemy kaszkę orkiszową i jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, krótko mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety i panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, tak by mięso delikatnie skwierczało (po około 5 minut z każdej strony).
Podajemy np. z kaszą gryczaną i surówką z domowej kiszonej kapusty z jarzębiną.
Kaszkę orkiszową można zastąpić pszenną bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Kotlety wybornie smakują również na zimno.