Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety mielone z fasolkową wkładką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12399
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13309
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12399
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13309
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso włóż do miski, dodaj kajzerkę, cebulę i natkę, wbij jajko, przypraw do smaku solą i pieprzem, wyrób.
Fasolkę szparagową umyj, obetnij końcówki. Włóż do lekko osolonej wody, ugotuj. Odcedź, ostudź, przekrój na pół. Marchewki oczyść, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, pokrój w cienkie paski. Mokrą dłonią nabieraj porcje masy mięsnej, formując placuszki. Ułóż po kilka fasolek i paseczków marchewki, dokładnie zlep, formując owalne kotlety. Obtocz w bułce tartej.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, smaż 10-12 minut, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu. Kotle ty podaj z pozostałą jarzynką z wymieszanej fasolki szpara gowej i marchewki.Źródło: Chwila dla Ciebie