Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie z niecodziennym składnikiem w postaci gęsiny.
Polecam.
Odsłon: 247
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 348
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 727
Polecam.
Odsłon: 247
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 348
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 727
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, mielimy razem ze skórą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku i cebulę (1 sztuka), wbijamy jajko, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej, wyrabiamy masę lekko podlewając rosołem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Następnie dodajemy śmietankę, wsypujemy lubczyk, dodajemy kotlety i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Podajemy z ulubionymi dodatkami.