Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie z niecodziennym składnikiem w postaci gęsiny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1863
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3124
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1863
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3124
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, mielimy razem ze skórą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku i cebulę (1 sztuka), wbijamy jajko, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej, wyrabiamy masę lekko podlewając rosołem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Następnie dodajemy śmietankę, wsypujemy lubczyk, dodajemy kotlety i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Podajemy z ulubionymi dodatkami.