Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i odmienione danie na codzienny obiad.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Grzyby suszone zalać gorącą wodą i pozostawić 20 minut do namoczenia. Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać i bardzo drobno pokroić , podobnie namoczone grzyby , dodać do mięsa. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać . Wbić jajko.
Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety , obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kotlety i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia. Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.