Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i odmienione danie na codzienny obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4160
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416426
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4160
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416426
Składniki
Grzyby suszone zalać gorącą wodą i pozostawić 20 minut do namoczenia. Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać i bardzo drobno pokroić , podobnie namoczone grzyby , dodać do mięsa. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać . Wbić jajko.
Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety , obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kotlety i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia. Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.