Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W trakcie programu "Kuchenne rewolucje" realizowanego w restauracji "Czterej Pancerni" (przemianowanej na Bistro "Kolorowe Wazy") Magda Gessler zaproponowała wyjątkowy przepis na kotlety mielone z grzybami oraz serem. Aby były one jeszcze bardziej aromatyczne, znana restauratorka radzi wymieszać pół na pół mielone mięso wieprzowe oraz dziczyznę.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11968
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 885
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2895
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11968
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 885
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2895
Składniki
Do dużej miski przełóż zmieloną dziczyznę, mielone podgardle oraz mieloną wieprzowinę. Całość dokładnie wymieszaj z dodatkiem cząbru, soli i pieprzu.
Grzyby obgotuj, a następnie przesmaż przez kilka chwil na maśle. Gdy lekko przestygną, posiekaj je bardzo drobno, a następnie dodaj do masy mięsnej. Całość bardzo dokładnie wymieszaj.
Mięso podziel na porcje po około 150 g. Uformuj z nich kulki, a następnie każdą kulki zrób niewielkie wgłębienie. Włóż w nie kawałek sera. Jeśli chcesz mieć pewność, że ser całkowicie się roztopi w czasie smażenia, użyj startego sera. Sklej kotlety, tak aby zamknąć w środku ser.
Gotowe kotlety z grzybami i serem Magdy Gessler delikatnie natnij w kratkę z obu stron, co ułatwi przepływ ciepła do środka kotletów.
Smaż kotlety z obu stron na rumiany kolor. Podawaj z puree ziemniaczanym, marchewką z groszkiem i marynowanym burakiem.