Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W trakcie programu "Kuchenne rewolucje" realizowanego w restauracji "Czterej Pancerni" (przemianowanej na Bistro "Kolorowe Wazy") Magda Gessler zaproponowała wyjątkowy przepis na kotlety mielone z grzybami oraz serem. Aby były one jeszcze bardziej aromatyczne, znana restauratorka radzi wymieszać pół na pół mielone mięso wieprzowe oraz dziczyznę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5579
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5579
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Do dużej miski przełóż zmieloną dziczyznę, mielone podgardle oraz mieloną wieprzowinę. Całość dokładnie wymieszaj z dodatkiem cząbru, soli i pieprzu.
Grzyby obgotuj, a następnie przesmaż przez kilka chwil na maśle. Gdy lekko przestygną, posiekaj je bardzo drobno, a następnie dodaj do masy mięsnej. Całość bardzo dokładnie wymieszaj.
Mięso podziel na porcje po około 150 g. Uformuj z nich kulki, a następnie każdą kulki zrób niewielkie wgłębienie. Włóż w nie kawałek sera. Jeśli chcesz mieć pewność, że ser całkowicie się roztopi w czasie smażenia, użyj startego sera. Sklej kotlety, tak aby zamknąć w środku ser.
Gotowe kotlety z grzybami i serem Magdy Gessler delikatnie natnij w kratkę z obu stron, co ułatwi przepływ ciepła do środka kotletów.
Smaż kotlety z obu stron na rumiany kolor. Podawaj z puree ziemniaczanym, marchewką z groszkiem i marynowanym burakiem.