Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W trakcie programu "Kuchenne rewolucje" realizowanego w restauracji "Czterej Pancerni" (przemianowanej na Bistro "Kolorowe Wazy") Magda Gessler zaproponowała wyjątkowy przepis na kotlety mielone z grzybami oraz serem. Aby były one jeszcze bardziej aromatyczne, znana restauratorka radzi wymieszać pół na pół mielone mięso wieprzowe oraz dziczyznę.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7306
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1840
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70468
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7306
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1840
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70468
Składniki
Do dużej miski przełóż zmieloną dziczyznę, mielone podgardle oraz mieloną wieprzowinę. Całość dokładnie wymieszaj z dodatkiem cząbru, soli i pieprzu.
Grzyby obgotuj, a następnie przesmaż przez kilka chwil na maśle. Gdy lekko przestygną, posiekaj je bardzo drobno, a następnie dodaj do masy mięsnej. Całość bardzo dokładnie wymieszaj.
Mięso podziel na porcje po około 150 g. Uformuj z nich kulki, a następnie każdą kulki zrób niewielkie wgłębienie. Włóż w nie kawałek sera. Jeśli chcesz mieć pewność, że ser całkowicie się roztopi w czasie smażenia, użyj startego sera. Sklej kotlety, tak aby zamknąć w środku ser.
Gotowe kotlety z grzybami i serem Magdy Gessler delikatnie natnij w kratkę z obu stron, co ułatwi przepływ ciepła do środka kotletów.
Smaż kotlety z obu stron na rumiany kolor. Podawaj z puree ziemniaczanym, marchewką z groszkiem i marynowanym burakiem.