Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z indyka to lekkie i smaczne danie, które doskonale sprawdza się zarówno na codzienny obiad, jak i na bardziej uroczyste okazje. Mięso z indyka jest delikatne i niskotłuszczowe, co czyni je idealnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu, kotlety te są soczyste i aromatyczne, a ich przygotowanie jest proste i szybkie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Bułkę namocz w mleku przez około 10–15 minut, aż zmięknie. Następnie dokładnie odciśnij z nadmiaru mleka.
Cebulę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W dużej misce połącz mielone mięso z indyka, odciśniętą bułkę, startą cebulę i jajko. Dopraw solą i pieprzem.
Wyrób masę ręką, aż składniki dobrze się połączą i masa będzie jednolita. Z masy formuj kotlety o pożądanym kształcie i wielkości, następnie obtaczaj je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Smaż kotlety z obu stron na złoty kolor, aż będą dobrze wysmażone w środku.