Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z udźca indyka podane z młodymi kartofelkami i sałatką z pomidorków.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3763
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3763
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
Wykonanie sałatki: Wymyte pomidory kroimy w kawałki, dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kilka łyżek jogurtu i całość mieszamy.
Wykonanie dania: Cebulę, czosnek i mięso mielimy na sicie 4 mm. Dodajemy sól, bułkę tartą, jajka, majeranek, pieprze, wszystkie składniki wyrabiamy do dokładnego połączenia składników. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi kartofelkami posypanymi koperkiem i sałatką z pomidorków, cebuli i śmietany. Smacznego!!!