Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z udźca indyka podane z młodymi kartofelkami i sałatką z pomidorków.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1534
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 125
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1534
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 125
Składniki
Wykonanie sałatki: Wymyte pomidory kroimy w kawałki, dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kilka łyżek jogurtu i całość mieszamy.
Wykonanie dania: Cebulę, czosnek i mięso mielimy na sicie 4 mm. Dodajemy sól, bułkę tartą, jajka, majeranek, pieprze, wszystkie składniki wyrabiamy do dokładnego połączenia składników. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi kartofelkami posypanymi koperkiem i sałatką z pomidorków, cebuli i śmietany. Smacznego!!!