Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z indyka z pieczarkami.

Kotlety mielone z indyka z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2132

Dodano:

Odsłon: 6468

Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam kotlety mielone z indyka z dodatkiem pieczarek, pora i natki pietruszki, delikatne i aromatyczne, coś wspaniałego. Polecam gorąco. Smacznego !!!

Składniki

  • Mięso z indyka 500 g.
  • Pieczarki 70 g.
  • Por 10 cm.
  • Natka pietruszki 1/2 pęczka.
  • Bułka tarta do panierowania.
  • Woda 50 ml.
  • Olej do smażenia.
  • Majeranek 1 łyżka stołowa.
  • Czosnek 1 ząbek.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z indyka z pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i drobno siekamy, również por i natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy.
    Mięso mielone wrzucamy do miski wraz z pieczarkami, porą, natką, majerankiem, następnie wlewamy wodę, posiekany czosnek, solimy i pieprzymy do smaku.
    Całość dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy kotlety.
    Panierujemy w bułce tartej.
    Kotlety są gotowe do smażenia.
    Rozgrzewamy patelnię z olejem i delikatnie układamy na niej kotlety, smażymy z obu stron na złoty kolor.
    Gotowe :-)

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń