Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam kotlety mielone z indyka z dodatkiem pieczarek, pora i natki pietruszki, delikatne i aromatyczne, coś wspaniałego. Polecam gorąco. Smacznego !!!
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 15
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2111
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1182
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1198
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 15
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2111
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1182
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1198
Składniki
Pieczarki myjemy i drobno siekamy, również por i natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Mięso mielone wrzucamy do miski wraz z pieczarkami, porą, natką, majerankiem, następnie wlewamy wodę, posiekany czosnek, solimy i pieprzymy do smaku. Całość dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy kotlety. Panierujemy w bułce tartej. Kotlety są gotowe do smażenia. Rozgrzewamy patelnię z olejem i delikatnie układamy na niej kotlety, smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe :-) Smacznego !!!