Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami ugotowanymi na twardo smakuje wybornie. Kotleciki wyszły bardzo smaczne.
patelnia, miska, widelec, garnek,
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 142
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 142
Składniki
Kalafiora obrać z liści, podzielić na różyczki zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 20 minut). Odcedzić, wyłożyć do miski i rozgnieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, obrać rozgnieść widelcem dodać do kalafiora, dodać poszatkowany koperek zielony, drobno pokrojoną cebule, surowe jajko, bułkę tartą, sól i pieprz oraz odrobinę gałki muszkatołowej do smaku. Dokładnie wymieszać, następnie zimną wodą zwilżyć dłonie i formować kotlety. Po uformowaniu obtoczyć kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzać masło klarowane, gdy będzie gorące włożyć kotlety i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Wyjmować na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.