Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami ugotowanymi na twardo smakuje wybornie. Kotleciki wyszły bardzo smaczne.
patelnia, miska, widelec, garnek,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Kalafiora obrać z liści, podzielić na różyczki zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 20 minut). Odcedzić, wyłożyć do miski i rozgnieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, obrać rozgnieść widelcem dodać do kalafiora, dodać poszatkowany koperek zielony, drobno pokrojoną cebule, surowe jajko, bułkę tartą, sól i pieprz oraz odrobinę gałki muszkatołowej do smaku. Dokładnie wymieszać, następnie zimną wodą zwilżyć dłonie i formować kotlety. Po uformowaniu obtoczyć kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzać masło klarowane, gdy będzie gorące włożyć kotlety i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Wyjmować na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.