Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak domowego obiadu babci :)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165266
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165266
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Kroimy kapustę w cienkie paseczki, zasypujemy solą i odstawiamy na godzine. Parę większych liści zostawiamy na wyłożenie dna garnka. Kapustę odciskamy z soku, który puści.
Doprawiamy mięso mielone: jajko albo dwa wg uznania, czosnek, pieprz, mąka ziemniaczana i grysik. WAŻNE !!! NIE SOLIMY MIĘSA, BO KAPUSTA JEST JUŻ SŁONA!!! Łączymy to z odciśniętą kapustą. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce i smażymy. Po usmażeniu osączamy kotlety na ręcznikach papierowych.
W dużym garnku układamy na dnie liście kapusty. Układamy kotlety w grnku, zalewamy bulionem, gotujemy, dodajemy przecier pomidorowy, zabielamy śmietanką i gotowe.