Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak domowego obiadu babci :)
Chcesz zrobić wrażenie na rodzinie w czasie świąt lub innych spotkań? Przygot...
Odsłon: 21119
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 182
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 10298
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 159
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 182
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 10298
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 159
Składniki
Kroimy kapustę w cienkie paseczki, zasypujemy solą i odstawiamy na godzine. Parę większych liści zostawiamy na wyłożenie dna garnka. Kapustę odciskamy z soku, który puści.
Doprawiamy mięso mielone: jajko albo dwa wg uznania, czosnek, pieprz, mąka ziemniaczana i grysik. WAŻNE !!! NIE SOLIMY MIĘSA, BO KAPUSTA JEST JUŻ SŁONA!!! Łączymy to z odciśniętą kapustą. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce i smażymy. Po usmażeniu osączamy kotlety na ręcznikach papierowych.
W dużym garnku układamy na dnie liście kapusty. Układamy kotlety w grnku, zalewamy bulionem, gotujemy, dodajemy przecier pomidorowy, zabielamy śmietanką i gotowe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Spaghetti z sosem mięsno -pomidorowym
Dania główne
Paluszki rybne (z dorsza)
Dania główne
Tradycyjne kotlety mielone
Dania główne
Sałatka z btatem
Spaghetti z sosem mięsno -pomidorowym
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 53
Paluszki rybne (z dorsza)
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 43