Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak domowego obiadu babci :)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2086
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 157
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1063
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1185
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12026
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2086
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 157
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1063
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1185
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12026
Składniki
Kroimy kapustę w cienkie paseczki, zasypujemy solą i odstawiamy na godzine. Parę większych liści zostawiamy na wyłożenie dna garnka. Kapustę odciskamy z soku, który puści.
Doprawiamy mięso mielone: jajko albo dwa wg uznania, czosnek, pieprz, mąka ziemniaczana i grysik. WAŻNE !!! NIE SOLIMY MIĘSA, BO KAPUSTA JEST JUŻ SŁONA!!! Łączymy to z odciśniętą kapustą. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce i smażymy. Po usmażeniu osączamy kotlety na ręcznikach papierowych.
W dużym garnku układamy na dnie liście kapusty. Układamy kotlety w grnku, zalewamy bulionem, gotujemy, dodajemy przecier pomidorowy, zabielamy śmietanką i gotowe.