Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak domowego obiadu babci :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Składniki
Kroimy kapustę w cienkie paseczki, zasypujemy solą i odstawiamy na godzine. Parę większych liści zostawiamy na wyłożenie dna garnka. Kapustę odciskamy z soku, który puści.
Doprawiamy mięso mielone: jajko albo dwa wg uznania, czosnek, pieprz, mąka ziemniaczana i grysik. WAŻNE !!! NIE SOLIMY MIĘSA, BO KAPUSTA JEST JUŻ SŁONA!!! Łączymy to z odciśniętą kapustą. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce i smażymy. Po usmażeniu osączamy kotlety na ręcznikach papierowych.
W dużym garnku układamy na dnie liście kapusty. Układamy kotlety w grnku, zalewamy bulionem, gotujemy, dodajemy przecier pomidorowy, zabielamy śmietanką i gotowe.