Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Kotlety mielone z kapustą  w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 14255

Dodano:

Odsłon: 22633

smaczne i łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • mięso wieprzowe (łopatka), 1 kg
  • czosnek,majeranek ,bułka,jajka,majeranek,sól pieprz, 2 jajka ,kila ząbków czosnu
  • Kapusta, ćwiartka sredniej kapusty
  • koncentrat pomidorowy, 1 słoiczek
  • śmietana, 2-3 łyżki
  • bazylia, 2 gałązki
  • cukier, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  1. mieso przygotowac tak jak na mielone kotlety,dodac poszatkowaną 9drobniutko) świeżą kapustę wymieszać dokładnie

  2. przygotować sos pomidorowy,taki mocno pomidorowy,posiekac bazylie i dodać do sosu,powinien byc w smaku słodko kwaśny,usmazyc na rumiano kotlety ,włozyć do sosu,dusic ok.10 minut.Podawać z ziemniakami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 28 stycznia 2012 WYLĄDAJĄ CUDNIE JAK ZWYKLE WSZYSTKIE DANIA NA PANI PROFILU,DAJĘ PIĄTECZKĘ.

48 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ulka1953 11 stycznia 2012 nigdy nie przywiązywałam wagi do tego co jem ale po przeanalizowaniu pani przepisów nabrałam ochoty na gotowanie

47 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 14 kwietnia 2011 Pani Jagodo obejrzałam wszystkie Pani przepisy i jestem pod wrażeniem. 1/3 przepisów dodałam do ulubionych.Dzięki że dzieli się Pani z nami tą wiedzą.Pozdrawiam.

45 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martaoli 16 września 2010 ja jeszcze dodaje platki ryzowe , nie bardzo juz pamietam jak to sie stalo ale w mojej rodzinie nazywamy to danie "ZEGARKAMI" pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martaoli 16 września 2010 ja robie takie golabki tylko jeszcze ddaje platki ryzowe , nie bardzo pamietam juz jak to sie stalo ale w mojej rodzinie od bardzo dawna nazywamy je "ZEGARKAMI " pozdrawiam

48 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzikcho 26 lutego 2010 Kotleciki przetestowane - PYSZNE !!! naprawdę prosty i smaczny sposób na obiadek :) pozdrawiam ;)

48 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 13 sierpnia 2009 To jest pyszne.Naprawdę zjadałam to z przyjemnością.

49 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 24 lipca 2009 Oczywiście ,że mozna podac z innym sosem ,ja podawałam z koperkowym czy tez pieczarkowym.

50 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Panek 23 lipca 2009 Mam pytanie, czy kotlety będą równie dobre gdy przygotuje je jak zwyczajne kotlety mielone, (usmażę i podam bez duszenia) lub podduszę w innym sosie?
Wyglądają bardzo zachęcająco, a nie przepadam za sosem pomidorowym, wole grzybowy, chrzanowy lub cebulowy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 22 lipca 2009 wyglądają super prawie ja gołąbki inaczej.pozdrawiam

49 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń