Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 746 Ocena: 15415
Dodano: 18.12.2019
Odsłon: 2157
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Oczyszczonego karpia zblanszowałam 5 min w lekko gotującej się, osolonej wodzie.
Rybę wyjęłam i po ostudzeniu wyjęłam wszystkie ości i rozdrobniłam ją widelcem.
Dodałam jajo, bułkę tartą o objętości jaja, doprawiłam sola i pieprzem i dodałam lekko zrumienioną, pokrojoną w kostkę cebulę.
Jeszcze koperek Wyrobiłam masę i schowałam do lodówki aby się zestaliła.
Uformowałam kotlety obtoczyłam je w bułce tartej i usmażyłam
na rumiano.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (26)

kucharka-amatorka 19 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Ale fany przepis! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

ewka16 19 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Kotleciki muszą być pyszne.Czy po zblanszowaniu ości łatwiej znaleźć?? Odpowiedzi: 5 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 19 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Świetne,akurat coś dla mnie,bo ja nie znoszę dłubać w ościach ;-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 18 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Przepyszne...miło mi kochana,że skorzystałaś z mojego przepisu,oj narobiłaś mi ochoty:) Odpowiedzi: 3 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 18 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Cholerka, a ja po obiedzie ;)Pyszne kotlety, przy takich nie trzeba się martwić, o ości :D Odpowiedzi: 9 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 18 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Takich jeszcze nie jadłam :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz