Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kotlety to istna poezja. Czegóż chcieć więcej?!? I aromat, i smak, no i oczywiście "taniość". Dzięki kaszy robimy ich o wiele więcej, niż z samego mięsa mielonego. Przy tym kasza oprócz niepowtarzalnego smaku, daje nam coś więcej. Kotlety są soczyste, wprost rozpływają się w ustach...teraz sobie myślę, że chyba to "taniość" nie będzie, bo na bank na dwóch, trzech, czterech...no, nie można się im oprzeć!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy tylko chwilę, by oddał swój aromat. Mięso mielone mieszamy z kaszą, podsmażoną cebulą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.