Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety mielone z kolendrą i papryką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
50 minut • Porcja 480 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso zmiel, przełóż do miski. Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę drobno pokrój i dodaj do mięsa. Dołóż drobniutko posiekaną paprykę, posiekaną natkę i kolendrę, wlej łyżkę oliwy i sos sojowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem, słodką papryką i dokładnie wyrób na jednolitą masę ( powinna mieć intensywny smak) .
Wstaw do lodówki na 2 godziny, żeby smaki się przegryzły (schłodzone mięso będzie również łatwiej się formowało).
Wilgotnymi dłońmi uformuj wałeczki, po czym nabijaj je na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków.
Obsmaż je na oliwie ze wszystkich stron – najlepiej na grillowej patelni– często obracając (można też upiec – ok. 25 min). Podawaj z sałatką z dodatkiem papryki.
. Na 20-25 min przed końcem pieczenia posmaruj tym schab, a do sosu dodaj pokrojoną w piórka cebulę.
Głębokie naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim dynię. Napełnij ją farszem, nałóż pokrywkę, posmaruj oliwą i piecz 60 min w 180°C. Podawaj z ryżem i sosem pomidorowym.Źródło: Kobieta i życie