Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste w przygotowaniu kotlety mielone z dodatkiem koperku. Polecam
miska, maszynka do mielenia, nóż, deska, patelnia, praska do czosnku,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25810
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2884
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1359
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25810
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2884
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1359
Składniki
Wszystkie gatunki mięsa zmieliłam na maszynce do mieleni mięsa z większymi oczkami sitka , połowę schowałam do zamrażarki , a resztę czyli około 500 g. przełożyłam do miski ( wy możecie zmielić tylko tyle mięsa ile potrzebujecie lub kupić gotowe mielone ), do mięsa dodałam zamoczoną wcześniej lecz odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy oraz drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dokładnie wymieszałam i na koniec połączyłam z posiekanym drobno koperkiem. Z przygotowanej masy formowałam kotlety, panierowałam w bułce tarta i smażyłam na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty ,rumiany kolor. Podałam z ziemniaczkami oraz z sałatką.
Przygotowanie masy i formowanie, panierowanie kotlecików.
Smażenie.
Danie gotowe do podania.