Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety z filetów miruny podane z ziemniakami i surówką.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, patelnia
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 877
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2749
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 877
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2749
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3238
Składniki
Do zmielonej ryby dodajemy 1 łyżkę mąki pszennej, wbijamy jajko i pozostałe wszystkie przyprawy. Przyprawiony do smaku i dobrze wyrobiony farsz wstawiamy na godzinę do lodówki. Po godzinie formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, mące i bułce tartej i smażymy na gorącej z tłuszczem patelni z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy obrane, wymyte, osolone ziemniaki. Po ugotowaniu odlewamy wodę z ziemniaków, odparowujemy je i tłuczemy. Kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego !!!