Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety z filetów miruny podane z ziemniakami i surówką.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, patelnia
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6336
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 208
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6336
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 208
Składniki
Do zmielonej ryby dodajemy 1 łyżkę mąki pszennej, wbijamy jajko i pozostałe wszystkie przyprawy. Przyprawiony do smaku i dobrze wyrobiony farsz wstawiamy na godzinę do lodówki. Po godzinie formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, mące i bułce tartej i smażymy na gorącej z tłuszczem patelni z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy obrane, wymyte, osolone ziemniaki. Po ugotowaniu odlewamy wodę z ziemniaków, odparowujemy je i tłuczemy. Kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego !!!