Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety z filetów miruny podane z ziemniakami i surówką.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, patelnia
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 229
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1013
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 229
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1013
Składniki
Do zmielonej ryby dodajemy 1 łyżkę mąki pszennej, wbijamy jajko i pozostałe wszystkie przyprawy. Przyprawiony do smaku i dobrze wyrobiony farsz wstawiamy na godzinę do lodówki. Po godzinie formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, mące i bułce tartej i smażymy na gorącej z tłuszczem patelni z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy obrane, wymyte, osolone ziemniaki. Po ugotowaniu odlewamy wodę z ziemniaków, odparowujemy je i tłuczemy. Kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego !!!