Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i kapustą zasmażaną

Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i kapustą zasmażaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 1308

Dodano:

Odsłon: 2677

W moim domu lubiana potrawa szczególnie przez męską część rodziny :)

Składniki

  • 0,7 kg mięsa mielonego [u mnie łopatka wieprzowa]
  • 1 cebula starta na tarce na grubym oczku
  • 1 bułka namoczona w ciepłej wodzie
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
  • sól, pieprz do smaku,
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i kapustą zasmażaną

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy mięso , odciśniętą bułkę z wody i resztę składników prócz oleju i bułki tartej. Wyrabiamy mięso, do czasu aż wszystkie składniki się połączą.
    Formujemy kotlety lekko spłaszczone obtaczamy w bułce tartej i smażymy po kilka minut z każdej strony.
    Podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i kapustą zasmażaną(przepis na moim profilu-polecam).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń