Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na moje wymyślone kotlety mielone, fakt mam ich już kilka na blogu ale te przebijają wszystkie. Nie dość że smakowo jak również zapachowo, jeżeli nie macie pomysłu na szybki obiad to polecam wam akurat te kotlety z czystym sumieniem
Do miski przełożyć mięso mielone wsypać wszystkie przyprawy, dodać musztardę i majonez oraz wbić całe jajka, całość dokładnie wyrobić za pomocą ręki i odstawić na 10 minut aby mięso przeszło smakiem przypraw i lekko napęczniało od dodanej bułki tartej
Gdy mięso z przyprawami odstało swój czas, na patelnię wlać oleju tyle aby zakryło dno patelni rozgrzać go. Następnie formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej, układać na rozgrzanym oleju, smażyć z obu stron rumiany kolor na średnim ogniu
W międzyczasie gdy smażymy kotlety do garnka wlać pół szklanki wody wsypać przyprawę uniwersalną i na małym ogniu ją zagotować. Następnie poukładać usmażone kotlety i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem co jakiś czas przekręcając kotlety z dołu na górę za pomocą podrzucania garnka. Podduszone przez dziesięć minut kotlety zdjąć z ognia
Tak przygotowane kotlety mielone z musztardą i majonezem podduszone podałam z młodymi ziemniakami oraz surówką z sałaty masłowej, ogórka, pomidora oraz rzodkiewki ze śmietaną 12 %. Kotlety wyszły puchate, soczyste i bardzo mięciutkie rozpływały się w ustach
Karkówka gotowana w musztardzie i majonezie to pyszna domowa wędlina, idealna...
Odsłon: 11634
Przedstawię wam dziś przepis na pyszny kotlet z łopatki który dziś wymyśliłam...
Odsłon: 2738
Co powiecie na pyszne udka z piekarnika pozostawione na noc w lodówce zamaryn...
Odsłon: 3052
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5388
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 12
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 15
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2580
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5388
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 12
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 15
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2580
Składniki
Do miski przełożyć mięso mielone wsypać wszystkie przyprawy, dodać musztardę i majonez oraz wbić całe jajka, całość dokładnie wyrobić za pomocą ręki i odstawić na 10 minut aby mięso przeszło smakiem przypraw i lekko napęczniało od dodanej bułki tartej
Gdy mięso z przyprawami odstało swój czas, na patelnię wlać oleju tyle aby zakryło dno patelni rozgrzać go. Następnie formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej, układać na rozgrzanym oleju, smażyć z obu stron rumiany kolor na średnim ogniu
W międzyczasie gdy smażymy kotlety do garnka wlać pół szklanki wody wsypać przyprawę uniwersalną i na małym ogniu ją zagotować. Następnie poukładać usmażone kotlety i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem co jakiś czas przekręcając kotlety z dołu na górę za pomocą podrzucania garnka. Podduszone przez dziesięć minut kotlety zdjąć z ognia
Tak przygotowane kotlety mielone z musztardą i majonezem podduszone podałam z młodymi ziemniakami oraz surówką z sałaty masłowej, ogórka, pomidora oraz rzodkiewki ze śmietaną 12 %. Kotlety wyszły puchate, soczyste i bardzo mięciutkie rozpływały się w ustach
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 573
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 58