Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na moje wymyślone kotlety mielone, fakt mam ich już kilka na blogu ale te przebijają wszystkie. Nie dość że smakowo jak również zapachowo, jeżeli nie macie pomysłu na szybki obiad to polecam wam akurat te kotlety z czystym sumieniem
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 133
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 988
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 133
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 988
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Składniki
Do miski przełożyć mięso mielone wsypać wszystkie przyprawy, dodać musztardę i majonez oraz wbić całe jajka, całość dokładnie wyrobić za pomocą ręki i odstawić na 10 minut aby mięso przeszło smakiem przypraw i lekko napęczniało od dodanej bułki tartej
Gdy mięso z przyprawami odstało swój czas, na patelnię wlać oleju tyle aby zakryło dno patelni rozgrzać go. Następnie formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej, układać na rozgrzanym oleju, smażyć z obu stron rumiany kolor na średnim ogniu
W międzyczasie gdy smażymy kotlety do garnka wlać pół szklanki wody wsypać przyprawę uniwersalną i na małym ogniu ją zagotować. Następnie poukładać usmażone kotlety i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem co jakiś czas przekręcając kotlety z dołu na górę za pomocą podrzucania garnka. Podduszone przez dziesięć minut kotlety zdjąć z ognia
Tak przygotowane kotlety mielone z musztardą i majonezem podduszone podałam z młodymi ziemniakami oraz surówką z sałaty masłowej, ogórka, pomidora oraz rzodkiewki ze śmietaną 12 %. Kotlety wyszły puchate, soczyste i bardzo mięciutkie rozpływały się w ustach