Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w nowym wydaniu smakują rewelacyjnie. Polecamy.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11206
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 344
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11206
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 344
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 391
Składniki
Por i cykorię (głąb wycinamy) siekamy ,podsmażamy na oliwie. Przekładamy do miseczki. Ser kroimy w kostkę i razem z warzywami mieszamy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy odrobinę bułki tartej ,mieszamy do smaku doprawiamy solą ziołową. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem ,mlekiem ,ziołami ,sparzonym (obranym ze skórki) i pokrojonym w kostkę pomidorem ,bułką tartą (masa ma być plastyczna ,nie lejąca) ,do smaku doprawiamy maggi i pieprzem. Z masy serowej lepimy 6 kulek. Wyrobione mięso dzielimy na 6 porcji. Każdą przedzielamy na pół ,na środek z każdej połówki (rozwałkowujemy mięso) dajemy farsz serowy ,przykrywamy drugą połówką i formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z każdej strony.