Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w nowym wydaniu smakują rewelacyjnie. Polecamy.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 103
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 85
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 103
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 85
Składniki
Por i cykorię (głąb wycinamy) siekamy ,podsmażamy na oliwie. Przekładamy do miseczki. Ser kroimy w kostkę i razem z warzywami mieszamy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy odrobinę bułki tartej ,mieszamy do smaku doprawiamy solą ziołową. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem ,mlekiem ,ziołami ,sparzonym (obranym ze skórki) i pokrojonym w kostkę pomidorem ,bułką tartą (masa ma być plastyczna ,nie lejąca) ,do smaku doprawiamy maggi i pieprzem. Z masy serowej lepimy 6 kulek. Wyrobione mięso dzielimy na 6 porcji. Każdą przedzielamy na pół ,na środek z każdej połówki (rozwałkowujemy mięso) dajemy farsz serowy ,przykrywamy drugą połówką i formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z każdej strony.