Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie, co? Ostatnio mam jakiś "haj" na czerwoną paprykę. Taką świeżą, pokrojoną...bułki do pracy z majo, papryką i wędliną są rewelacyjne. Oczywiście Arek, jak "gupi" kupuje tony czegoś, jak ma zachciewajki, więc tym razem padło na mielone z tymże dodatkiem. A, że pieczona papryka jest Super!, słodka i aromatyczna, więc Arek se pomyślał, że pieczone kotlety podrasowane pieczoną papryką, to je dobry pomysł. No i ofkors, był. Mielone polecają się Arek Gie
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7859
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1056
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13618
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7859
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1056
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13618
Składniki
Masę wyrabiamy, dodajemy białko ubite na "sztywno", delikatnie łączymy z mięsem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Lekko obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Następnie przekładamy na blaszkę do pieczenia, wyłożonej papierem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 190°C
5 łyżek bułki tartej zalewamy mlekiem, czekamy aż bułka wchłonie biały płyn.
Paprykę drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
Żółtko jajka oddzielamy od białka, dodajemy do mięsnej masy razem z namoczoną bułką (tartą).